Vynikající jídla, která si v Hongkongu nesmíte nechat ujít

 

Cestování za jídlem už dávno není jen výsadou bohatých. Naopak, stalo se součástí cestovatelských výletů a některé míří jen a pouze za ním. Chystáte se do Hongkongu? Užijte si gastrotoulky po městě a se spokojeným žaludkem. Co byste rozhodně měli vyzkoušet?

Hongkongu se mezi milovníky gastronomie často přezdívá světový potravinářský veletrh. Užít si večeři v jedné z vyhlášených restaurací patří k povinnostem, které jako turista musíte splnit.

Alespoň 98 % pokrmů v Hongkongu je z čínské kuchyně. Spousta místních si užívá tradiční snídani, která obsahuje congee (rýžovou kaši) a yau cha kwai (chlebové tyčinky smažené v oleji).

Na oběd a večeři se tamní obyvatelé rádi nají doma. Neobejdou se bez shiitake hub, čínského zelí, slaných kachních vajec, červených fazolí, sušených krevet a lotosového semene. A jaká jsou ta populární a tradiční jídla?

Sladkokyselé vepřové

Bez vepřového by to nebyla čínská kuchyně. Tato varianta je pravděpodobně vůbec ta nejoblíbenější v celém Hongkongu. Určitě si ji proto nenechte ujít.

Wontons – malé knedlíčky

Wontons jsou známé jako chāo shǒu (doslova zkřížené ruce) a přidávají se do čiré polévky společně s dalšími ingrediencemi, někdy bývají důkladně smažené. Nejznámější jsou sečuánské wonton knedlíčky. Jejich textura je velmi hladká a docela olejnatá, ale stále velmi lahodná.

Pečená husa

Nejen u nás na svatého Martina, ale i v Hongkongu si pečenou husu nemohou vynachválit. Peče se společně s tajnými ingrediencemi, nakrájí se na malé kousky a konzumuje se se švestkovou omáčkou.

Wind sand chicken

V doslovném překladu jde o větrné a písečné kuře, které místní v Hongkongu velmi milují. Celé kuře je ochucené a dává se na 20 minut do trouby, dokud kůžička nezhnědne. A proč se tedy jmenuje větrné a písečné? Tajemství je v kouscích česneku, který se ke kuřeti přidává. Výsledek prý pak připomíná větrem rozvátý písek.

Dušené krevetové knedlíky

Knedlíků není nikdy dost. Velmi populární jsou v tradičním pokrmu nazvaném Har Gow. Jsou sice trochu drahé, ale jednou za čas by je měl ochutnat každý. Obvykle jsou v jednom knedlíku tři až čtyři krevety a malý kousek vepřového. 

Samozřejmě, že toho v Hongkongu můžete ochutnat ještě mnohem více. Tohle jsou ale ty základní pokrmy, které by vám rozhodně neměly ujít. Užijte si gastrovýlet se vším všudy a uspokojte své oči i žaludek.

 

 

Ubytování v Hongkongu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close