Pochutnejte si v hongkongské restauraci Wan Ho Tim

 

1Hongkong je unikátní v mnoha směrech a stravování není výjimkou. Samozřejmě můžete navštívit některou z luxusních hotelových restaurací, ale řekněme si to po pravdě, málokomu na to kapsa stačí. Hongkong je drahé město. Kde se dobře najíst abyste se přitom nezruinovali?

Nejmenší a nejlepší

Těžko hledat toho, kdo by nikdy neslyšel o Michelinských hvězdách. Každoročně jsou udělovány těm nejlepším z nejlepších. A v současné době přišel trend restaurací s příznivou relací mezi kvalitou a cenou jídla. I v Hongkongu jednu takovou restauraci najdete. Je ze všech Michelinských restaurací nejmenší a také nejlevnější. A to doslova – nejen na Hongkong. Restaurace Wan Ho Tim se nachází ve čtvrti Mong Kok. A abyste se tu mohli najíst, budete muset vystát pro Michelinskou restauraci skutečně netradiční frontu. Ale čekání rozhodně stojí za to!

Výběr z menu

Na jídelníčku tady objevíte snad všechny tradiční speciality regionu – buchtičky se sladkým vepřovým, lepivou rýži s různorodými náplněmi zabalenou v banánovém listu, krevetové knedlíčky na páře, rýžové těstoviny, tuřínové koláčky… Specialitou podniku jsou sladké knedlíky plněné slaným masem. Mimoto je možno objednat i cokoliv dalšího, co na jídelním lístku vůbec nenajdete, místní šéfkuchař a zároveň i majitel si prý poradí s každým přáním. Konečně kdysi vařil v luxusním pětihvězdičkovém hotelu Four Season. Zbytky, které už do sebe ani při nejlepší vůli nenacpete, vám ochotně zabalí domů a při placení se přesvědčíte, že ani špičková kuchyně nemusí být automaticky drahá.

Hongkongské unikum – bytové restaurace

Jestliže k dobrému jídlu chcete i nevšední zážitek, sežeňte si kontakt na některou z neoficiálních restaurací v bytě. Vznikly jako reakce na předražené nájmy nebytových prostor a místní úřady nad jejich existencí přivírají oči. Většinou zde nenajdete klasický jídelní lístek, na výběr bývá jedno až dvě konkrétní menu, ale zájem je takový, že bez předchozího objednání zřejmě neuspějete.

Ubytování v Hongkongu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close