Tradiční jídla Hong Kongu aneb co rozhodně stojí za ochutnání

 

Tradiční jídla Hong Kongu aneb co rozhodně stojí za ochutnáníHong Kong je místem neomezených možností. Řada turistů zde míří za okouzlující architekturou, bohatou faunou i flórou i jedinečnou atmosférou, jež na turisty dýchá z každé uličky. V řadě z nich naleznete nespočet stánků a restaurací, v nichž se podávají typické hongkongské speciality. Co v Hong Kongu ochutnat? To bude předmětem následujících řádků.

Čínské knedlíčky

Jedním z bezpochyby nejznámějších pokrmů jsou čínské knedlíčky. Pokud si tuto specialistku poručíte, na talíři můžete obdržet buďto knedlíčky z klasického bramborového těsta nebo rýže. Knedlíčky jsou plněny nejrůznějšími druhy masa, zeleniny, ale natrefit můžete i na zajímavější a pro našince poměrně nevšední kombinace.

Jarní závitky

Jarní závitky se s oblibou připravují také u nás. V tradičním receptu jsou používány tenké placičky z rýžového těsta, které namočením změkne a je možno ho plnit sekaným masem, zeleninou, houbami a někdy i rýžovými nudlemi. Placičky s náplní se následně zarolují a podávají buďto samotné nebo ve společnosti omáček či dressingů.

Kuřecí Kung Pao

I kuřecí Kung Pao se stále častěji objevuje na jídelních lístcích tuzemských restaurací. S hongkongským originálem má ovšem jen pramálo společného. Tradiční kuřecí pokrm doplněný o kvalitní sójovou omáčku, bambusové výhonky, arašídy a papriky, si zamilovali gurmeti po celém světě.

Ohnivý kotlík

Základní ingrediencí ohnivého nebo též pálivého kotlíku je jak jinak, než chilli. Maso se pomalu vaří v pikantním vývaru, který je podáván až na samotném konci hostiny. To proto, aby účastníkům hostiny rychleji vytrávilo.

Pekingská kachna

Kachna na pekingský způsob se nechává dlouhou dobu marinovat. Poté se velmi pomalu peče. Jakmile je maso hotové, ukrajují se z něj tenoučké plátky, které jsou podávány ve speciálních palačinkách.

Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce

Toto jídlo je typické pro kantonskou kuchyni. Vepřové maso se smaží ve speciálním křupavém těstíčku a poté se podává společně s omáčkou uvařenou z rajčat, ananasu, zázvoru octu a cukru.

Náš tip: další tradiční pokrmy jsme pro vás představili v článku o tradiční hongkongské kuchyni.

Ubytování v Hongkongu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close